Varför bör du flytta till molnet?

Varför flytta till molnet? Det finns flera olika skäl, men först och främst är det en god affär. Du kan kalla det effektivitet eller kalla det göra mer med mindre. Men beroende på vilket snurra du föredrar, cloud computing låter dig fokusera på vad som är viktigt: din verksamhet.

Cloud computing kan användas för nästan alla typer av applikationer, inte bara affärer säkerhet. Även idén om cloud computing kan ibland tyckas svårt att förstå, det är klart att det sparar sina användare pengar – särskilt små och medelstora, inklusive små kontor / hemmakontor (SOHO).

5 Finansiella fördelar med att flytta till molnet

Massor av oh-så-smart industrin människor kommer att berätta vad cloud computing är och inte är. Här är min enkla uppfattning: Det är vad vi brukade kalla Software as a Service (SaaS), men det är inrättat så det är lätt att sätta på, lätt att expandera och kontrakt, och oftast har en användningsbaserad prismodell.

Läs vidare för att upptäcka varför flyttar till molnet kommer att spara pengar på fem sätt (sex, om du är picky) ….

1. Fullt utnyttjad hårdvara

Cloud computing ger naturliga stordriftsfördelar. De praktiska detaljerna kring cloud computing innebär hög utnyttjande och utjämning av de oundvikliga toppar och dalar i arbetsbelastning. Dina arbetsbelastningar kommer att dela serverinfrastruktur med andra organisationers datorbehov. Detta gör det möjligt för cloud computing leverantör för att optimera hårdvara behoven hos sina datacenter, vilket innebär lägre kostnader för dig.

2. Lägre energikostnader

Cloud computing använder mindre el. Det är en oundviklig följd av stordriftsfördelar diskuterade jag bara: Bättre hårdvara utnyttjande innebär effektivare strömförbrukning. När du kör ditt eget datacenter, kommer dina servrar inte vara fullt utnyttjad (om din är en mycket ovanlig organisation). Idle servrar slösa energi. Så en molnleverantör kan debitera dig mindre för energi som används än du spenderar i ditt eget datacenter.

3. Lägre människor kostnader

När jag analyserar organisationernas datakostnader, är bemanningsbudgeten oftast den största enskilda raden; det gör ofta mer än hälften av den totala. Varför så hög? Bra IT-människor är dyra; deras löner, förmåner och andra personalkostnader uppväger vanligen kostnaderna för hårdvara och mjukvara. Och det är redan innan du lägger i kostnaden för att rekrytera bra personal med rätt erfarenhet.

När du flyttar till molnet, en del av de pengar du betalar för tjänsten går till leverantörens personalkostnader. Men det är oftast en mycket mindre belopp än om du gjorde allt detta arbete i egen regi. Ännu en gång måste vi tacka vår gamle vän: stordriftsfördelar.

(Om oroar dig att flytta till molnet innebär bränning bra arbetare, gör det inte. Många organisationer som flyttar till cloud computing hitta de kan omfördela sina knappa, värdefulla resurser IT-människor till områden som gör mer pengar till verksamheten.)

4. Noll kapitalkostnader

När du kör egna servrar, du tittar på förskottskapitalkostnader. Men i en värld av cloud-computing, finansiering som kapitalinvesteringar är någon annans problem.

Visst, om du kör servrarna själv, redovisnings guider gör sitt avskrivningar magi som gör det verkar som om kostnaden blir spridda över en server liv. Men att pengar fortfarande komma från någonstans, så det är kapital som annars inte kan investeras i verksamheten, oavsett om det är riktiga pengar eller kredit.

5. Resiliens utan redundans

När du kör egna servrar, måste du köpa mer hårdvara än du behöver i händelse av fel. I extrema fall, måste du kopiera allt. Med reserv hårdvara liggande sysslolös, ”just in case”, är ett dyrt sätt att maximera drifttiden.

Istället, varför inte låta en molntjänst affär med redundanskrav? Typiska moln har flera platser för sina datacenter, och de speglar dina data och program över åtminstone två av dem. Det är ett billigare sätt att göra det, och ett annat sätt att njuta av molnstordriftsfördelar.

Bonus fördel: klimatförändringar

Oavsett om de tror på den globala uppvärmningen, många organisationer vill göra något åt ​​det. Detta är antingen för att deras kunder vill göra affärer med gröna företag, eller helt enkelt genom en genuin önskan att släppa ut mindre CO2 eller andra gaser tros värma planeten.

Genom att flytta till molnet, kommer du bli grönare på två sätt. Först kommer du att spara energi, eftersom vi talat om tidigare. För det andra, kommer du att dra nytta av det arbete som molntjänstleverantören har gjort för att minska sina datacenter koldioxidavtryck. Tänk på det som att spara pengar som du annars spenderar på klimatkompensation.

Det är verkligheten

2021-12-02T17:13:14+00:00